Grävning inför altanbygge

God morgon bloggen! Efter flera veckors velande fram och tillbaka så har jag nu äntligen lyckats rita ihop en skiss av den altan och uteplats som ska sitta i anknytning till huset i Umeå. Nu kan det alltså börjas med markarbeten och det är verkligen på tiden. Att jag ska ha en altan på tomten har alltid varit en självklarhet, men jag har velat ha något mer än bara en altan. Jag vill att det också ska finnas en gång som går runt hela huset så att jag kan komma åt förrådet på baksidan utan att gå på gräsmattan. Därför krävs det ganska omfattande markarbeten på tomten eftersom att det behöver grävas och förberedas runt hela huset. På baksidan där förrådet är så vill jag också ha en liten större yta, inte riktigt lika stor som en altan men nästan. Där har jag nämligen sol på morgonen så det kan vara härligt att sitta där och käka frukost. Jag har inte gjort några beräkningar på vad det här kommer att kosta, men tanken är att jag själv ska bygga altanen och endast få hjälp med de markarbeten som krävs för att altanen ska kunna komma på plats. Att bygga en altan blir en baggis för mig, det har jag gjort många gånger förut så det är ingenting som kommer vara några konstigheter. Däremot själva grävningen och markarbeten är saker som alltid har skett innan jag anlänt till de tomterna där jag har byggt. Sen har inte jag några verktyg för grävning överhuvudtaget, jag har en spade och sen är det inte mycket mer. Skulle jag börja gräva med en spade så hade det tagit flera månader innan jag hade haft en altan så det är inte ens ett alternativ för mig. Nu ska jag åka iväg och köpa virke för det lär behövas. Ha det gott!